Expertise en samenwerking

NTS CombiMetaal bouwt voort op een geschiedenis van ruim zeventig jaar. De gezamenlijke expertise van onze mensen is enorm, bijvoorbeeld op het vlak van materiaalkennis en ervaring in metaalbewerking, constructie en maakprocessen. Dit vakmanschap, in combinatie met ons moderne machinepark en cleanroom-faciliteiten, is cruciaal bij de engineering en productie van hoog nauwkeurige frames. Maar zij maken vooral het verschil met hun passie en de wil om er samen met collega’s en opdrachtgevers het maximale uit te halen.

Engineering

Een maakproces stelt zijn eigen eisen aan het produceren van een precisieframe dat binnen de gevraagde toleranties valt. Of het nu gaat om een prototype, enkelstuk of kleine series; in de regel is er een praktische vertaling nodig van de klantwensen. Die verantwoordelijkheid ligt bij onze engineers. Tijdens dit proces van value engineering slaan zij de brug tussen de opdrachtgever en de expertise van onze vakmensen.

Lasersnijden en kanten

Het produceren, bewerken van complex en precies stalen, rvs en aluminium plaatwerk is een ambacht. Het vereist onder andere kennis over metaaleigenschappen, methodieken en de noodzakelijke processtappen. Je hebt er bovendien de juiste tools voor nodig die je door en door moet kennen. Zo heeft NTS CombiMetaal diverse high end CO2-lasermachines en kantbanken, deels uitgerust met een tooling carrousel en sluitkracht tot 170 ton. Deze kunnen bovendien offline worden geprogrammeerd om ze optimaal te benutten.

Lassen

NTS CombiMetaal werkt met een breed pallet aan lastechnieken voor het samenstellen van plaatwerk en buizen in hoogwaardige frames van staal, rvs, aluminium en combinaties van deze materialen. Als specialist in MIG/MAG-, regulier en orbitaal TIG- en puntlaswerk voor de hightech is het borgen van onze competenties van groot belang. Dat zie je terug in onze vele las- en productiecertificeringen, zoals EN15085-2, ISO 3834-2 : 2005ISO 9001: 2015 en ISO 14001 : 2015. Ook wat betreft deze competenties is het echter het tweespel van technologie en mensen dat het resultaat bepaalt. Zo is het inschatten en ondervangen van de effecten van warmteontwikkeling, materiaaldikte en de lasvolgorde op de nauwkeurigheid van het eindproduct allereerst een zaak van vakmanschap en ervaring.

Assemblage

De service van NTS CombiMetaal gaat een stap verder dan het engineeren en produceren van hoogwaardige frames voor hightech-machines. Waar opdrachtgevers behoefte hebben aan sub assemblage van hun prototypes, enkelstuks en kleine series, komen wij aan hun vragen tegemoet. Daarbij ligt onze focus op hoog nauwkeurige mechanische en mechatronische samenstellingen, bijvoorbeeld van het frame met scharnieren, deurdelen, pakkingen en pneumatiek. Daarnaast beschikken we over een moderne en goed geoutilleerde cleanroom van tweehonderd vierkante meter klasse 10.000 / ISO 7.

 

Heeft u een vraagstuk met betrekking tot het ontwerpen en vervaardigen van hoognauwkeurige frames?

ONS TEAM VAN SPECIALISTEN BESPREEKT GRAAG MET U DE JUISTE AANPAK EN OPLOSSING